چهارشنبه ۲۳ آبان ۱۴۰۳ |۱۱ جمادی‌الاول ۱۴۴۶ | Nov 13, 2024
حجت الاسلام والمسلمین پناهیان

حوزه/ تبلیغ دین نیازمند دانشی است که بتواند محتوا را به شیوه‌ای کارآمد برنامه‌ریزی کند؛ تبلیغ بدون برنامه‌ریزی ممکن است برای چند نفر مفید باشد، اما تأثیر واقعی را ندارد.

به گزارش خبرگزاری حوزه، حجت الاسلام والمسلمین پناهیان در ادامه سلسله دروس «دانش تبلیغ دین» در حسینیه فاطمیون قم به تبیین تفاوت مبلغ با عالم دینی پرداخت و گفت: تفاوت مُبلغ و عالم دینی مانند تفاوت میان مصالح‌فروش و معمار است. عالم دینی متخصص و کارشناس در یک یا چند علم است و گزاره‌های علمی را به صورت موضوعی در ذهن خود جای داده و حتی به تولید علم نیز می‌پردازد. مصالح‌فروش مواد اولیه‌ای مانند سیمان و گچ را در اختیار دارد، اما این مصالح به طور مستقیم به مصرف‌کننده نمی‌رسد و به دست معمار می‌رسد. معمار است که زمان‌بندی و برنامه‌ریزی می‌کند تا این مصالح در جای خود قرار بگیرند. این مبلغ است که مواد را به شیوه‌ای هماهنگ و در جایگاه شایسته‌شان به کار می‌گیرد.

استاد حوزه و دانشگاه ادامه داد: درس نیز نوعی تبلیغ است بنابراین، وقتی قصد برنامه‌ریزی درسی دارید، نباید مثلا با فردی تاریخ‌دان مشورت کرد، زیرا اگرچه او مطالب مهمی از تاریخ می‌داند، اما اینکه کدام موضوع اولویت دارد و کدام مطلب را باید بسط داد و چه بیانی باید به کار برده شود، این برنامه‌ریزی برعهده کسی است که به معماری ذهن مسلط است.

وی اظهار کرد: تبلیغ دین نیازمند دانشی است که بتواند محتوا را به شیوه‌ای کارآمد برنامه‌ریزی کند. بیان دین باید با برنامه‌ریزی همراه باشد. تبلیغ بدون برنامه‌ریزی ممکن است برای چند نفر مفید باشد، اما تأثیر واقعی ندارد.

حجت الاسلام والمسلمین پناهیان در پایان یادآور شد: ما در جهانی زندگی می‌کنیم که برنامه‌ریزی‌های پیچیده برای ما و بچه‌هایمان انجام می‌شود و اگر از این برنامه‌ریزی‌ها آگاه نباشیم، آسیب می‌بینیم.

انتهای پیام

ارسال نظر

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
captcha